AZI! Percheziții de amploare ale polițiștilor argeșeni!

În această dimineață, au fost efectuate mai multe percheziții în județul Vâlcea și în București, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, dar și infracțiuni prevăzute de legea protecției mediului și de legea apelor.


Polițiști ai DGA de la Serviciile Județene Anticorupție Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Alba, Olt, Dolj, Gorj și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au participat la desfășurarea celor 16 percheziții.

De asemenea, au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea iar lucrătorii DGA efectuează verificări la instituții publice din județul Vâlcea.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție de către administratorul SC SACOMET SA Horezu, societate ce deține în administrare groapa de gunoi de la Măldărești, pentru obținerea autorizațiilor de funcționare de la Mediu și Ape.