Ordonanța 14 - adoptată! Ordonanța 13 - respinsă!

UPDATE ORA 13:39: Ordonanța 14  a fost adoptată, Ordonanța 13 a fost respinsă!

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi "pentru" şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13. Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi "pentru" şi trei abţineri. 

În discursul rostit în fața plenului, șefia PNL a cerut Guvernului Grindeanu să demisioneze ”din respect pentru țară”.

„Asta este soluţia ca partenerii noştri internaţionali să aibă încredere, să primească cu optimism şi speranţă că România este un partener loial, solid. (...) Aţi încheiat epopeea, nu uitaţi, faceţi presiune pe Guvernul dumneavoastră, că tot şi-a recunoscut la Bruxelles greşeală, să demisioneze”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.

UPDATE: Ordonanța 13 nu va mai fi anulată astăzi, deoarece aceasta nu va ajunge în plen. Este doar o problemă de timp, săptămâna viitoare fiind pusă în discuție.

Astăzi, Legea de adoptare a OUG 14/2017 şi Legea de respingere a OUG 13/2017 ar putea să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor.
Ordonanţa 14 care abrogă Ordonanţa 13 privind Codurile penale a primit ieri raport de adoptare în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi se va regăsi pe ordinea de zi a plenului de marţi.

CITEȘTE ȘI ... Megaproiect în Pitești! Finanțare pentru centura de vest!


În cazul Ordonanței 13, în această dimineață va fi dezbătută în comisie, pentru a fi pusă ulterior pe ordinea de zi a plenului.
Plenul Senatului a adoptat cu 110 voturi pentru, 9 abţineri şi un vot împotrivă proiectul de lege pentru respingerea OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, anunță Agerpres.

Înaintea votului, în plenul Senatului a avut loc un schimb de replici aprinse între foștii lideri PNL și PMP, iar președintele Camerei Superioare, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat soluția aleasă și anume de respingere, printr-un proiect de lege, a unei ordonanțe de urgență deja abrogate.

Sursa Agerpres.ro