AZI! ORA PĂMÂNTULUI în Argeș!

În această seară, Pământul va fi lăsat să respire pentru o oră.
Începând cu ora 20:30, argeșenii sunt îndemnați să participe la acest eveniment, stingând pentru o oră energia electrică.
În Pitești, Casa de Cultura a Studenților a anunțat printr-un comunicat implicarea activă în acest eveniment.
Astfel, implicat alături de aproximativ două miliarde de indivizi și organizații, Ministerul Tineretului și Sportului, instituții publice, centre culturale și companii din toată lumea,CCS Pitesti țări, a dorit să arate mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor de mediu din ce în ce mai acute.

CITEȘTE ȘI ... Trei argeșeni au furat dintr-o pădure privată și l-au bătut pe proprietar!

Energia economisita ar putea asigura si functionarea iluminatului public intr-un oras cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a tine aprins permanent un singur bec economic LED timp de 32.000 de ani, potrivit datelor transmise vineri de E.ON Energie, unul dintre cei doi mari furnizori de energie din Romania, controlat de grupul german E.ON. Daca in toate gospodariile romanilor s-ar stinge luminile timp de o ora, s-ar putea economisi conform estimarilor 1,4 milioane de KWh de energie, ceea ce corespunde cu circa 400 de tone de emisii de dioxid de carbon.
Pentru protejarea climei, oamenii din intreaga lume vor stinge luminile timp de ora, pentru a zecea oara de la lansarea acestei initiative, si ar putea fi deconectate si toate aparatele electronice.