AZI! Nu scăpăm de frig şi ploi

În sudul şi sud-estul ţării, vremea va fi în general închisă şi, pe arii extinse îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi ploi în general moderate cantitativ (prin cumulare 15...25 l/mp). În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi local va ploua slab.

La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, mai consistent pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în sud-estul teritoriului şi în zona montană înaltă, unde trecător va spulbera zăpada. Temperaturile maxime, în continuare mai scăzute comparativ cu normele climatologice, se vor încadra între 10 şi 16 grade, iar cele minime între 2 şi 9 grade. Izolat se va semnala ceaţă.
Presiunea atmosferică va scădea.

 

 

Vremea 19 aprilie la munte


În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vremea va fi în general închisă şi, pe arii extinse îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi ploi şi lapoviţă, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, local mai consistent (prin cumulare cantităţi de peste 15 l/mp). În restul masivelor, cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona înaltă, unde trecător va spulbera zăpada. Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul anterior, vor caracteriza o vreme rece pentru această dată.

Sursa: observatornews.ro