Unul dintre suspecții în cazul morții lui Radu - eliberat!

Update 4 octombrie, ora 16:00

De asemenea, un alt suspect implicat în acest caz, care pe 3 septembrie a fost încarcerat alături de tatăl și de fratele său, este acum în arest la domiciliu. Decizia instanței a fost luată zilele trecute, urmând ca până la data de 1 noiembrie 2019, suspectul să fie arestat la domiciliu.

Update 4 octombrie


Curtea de Apel Piteşti a decis pe data de 3 octombrie, ca cel de-al patrulea suspect în cazul morții lui Radu, tânărul de 23 de ani din Popești, care a fost ucis în bătaie, să fie eliberat, sub control judiciar. Hotărârea vine după ce Tribunalul Argeş stabilise arestarea lui Florin Mădălin Vidan timp de 30 de zile, începând cu 28 septembrie.

Măsura a fost cotestată, iar instanţa superioară a desfiinţat în totalitate hotărârea Tribunalului şi a rejudecat cazul. 

Contactat de către redactorii Sursa Ta, apărătoul lui Florin Vidan, avocatul Alin Anton ne-a declarat: “Apreciem hotărârea Curţii de Apel Piteşti de a îl pune sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile şi vom respecta cu stricteţe toate obligaţiile impuse. Printre acestea se numără interdicţia de a părăsi localitatea Popeşti şi de a nu intra în legătură cu cei trei co-inculpaţi, Calpanu.”.

Reamintim că Radu, fiu al unui consilier din Popești, a fost bătut până la moarte într-o încăierare care a avut loc la începutul lunii septembrie. Motivul l-ar fi reprezentat un post de administrator la o asociație agricolă. 

 

Update 28 septembrie

Al patrulea suspect în cazul morții lui Radu, tânărul de 23 de ani din Popești, care a fost ucis în bătaie, a fost arestat pentru 30 de zile. Este vorba despre Florin Mădălin Vidan. Bărbatul a fost reținut vineri, iar astăzi a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că Radu, fiu al unui consilier din Popești, a fost bătut până la moarte într-o încăierare care a avut loc la începutul acestei luni. Motivul l-ar fi reprezentat un post de administrator la o asociație agricolă.  Pe data de 3 septembrie, alți 3 suspecți, tată și doi fii, au fost arestați.

Decizia instanței:

„În baza art. 226 alin.1 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În baza art. 226 alin.2 C.pr.pen.rap.la art.223 alin.2 C.pr.pen. dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inc. Vidan Florin Mădălin,pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.09.2019 şi până la data de 27.10.2019, inclusiv.”


 

UPDATE 3 septembrie:

Cei trei bărbați acuzați de omor rămân în arest pentru 30 de zile.

Update 3 septembrie:

Radu, în vârstă de 23 de ani, a fost bătut până la moarte într-o încăierare. Motivul îl reprezintă un post de administrator la o asociație agricolă.

Dus la audieri, tatăl celor doi frați implicați în scandalul de duminică noaptea, din Popești, a declarat:


”I-a luat locul lui ma-sa de președinte de asociație. De asta era înfuriat pe mine, pe copiii mei. Imi pare rău ca era un copil. Eu nu l-am atins cu o palmă, el mi-a dat mie, nu eu.”

 

 


Unul dintre frații acuzați de omor nu a scos niciun cuvânt.

 

 

 


Cel de-al doilea tânăr implicat în scandal a oferit mai multe detalii

 

”Reporter: Îți pare rău?
Suspect: Eu l-am apărat pe tata. Nu puteam să-l văd pe tata mort!”

 


Radu era fiul unui consilier local al Primăriei Popești. A fost lovit în cap cu toporul și a mai trăit o zi.


 

Update ora 22:30

Potrivit polițiștilor, în urmă cu puțin timp au fost reținuți și ceilalți doi bărbați, în vârstă de 19, respectiv 53 de ani.

Totodată, din cercetări s-a stabilit ca tânărul de 19 ani ar fi condus un autovehicul neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere.

Update ora 21:00

Unul dintre cei doi frați implicați în scandalul de duminică noaptea, din Popești, a fost reținut de oamenii legii. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

 

Update ora 20:30


Victima lovită cu toporul, noaptea trecută, în timpul bătăii de la Popești, un tânăr de 23 de ani, a decedat. Bărbatul a fost în comă, până în această seară. 

Se pare că scandalul a izbucnit după ce tânărul de 23 de ani, care se afla alături de alți trei prieteni și niște fete, în satul Purcăreni, a dat nas în nas cu doi frați de 19 și 24 de ani. Se pare că între cele două grupuri exista o neînțelegere din trecut. Azi-noapte s-a ajuns la ceartă, iar apoi la această tragedie.

Cei doi frați și-ar fi chemat în sprijin tatăl. La un moment dat, unul dintre aceștia l-a lovit pe băiatul de 23 de ani cu toporul în cap.

A ajuns la spital în comă, însă, din nefericire, astăzi a murit.

 


 

Un scandal monstru a avut loc, duminică noaptea, la Popești, acolo unde 6 persoane s-au luat la bătaie cu topoarele. Cei șase, trei din satul Purcareni si trei din satul Slobozia-Trasnitu, aveau un conflict mai vechi, iar aseară, neînțelegerile au degenerat.

Două persoane au fost transportate la spital, una dintre acestea fiind în stare gravă la Spitalul Județean. Victima a fost lovită cu toporul.

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurarilor in care s-a produs evenimentul.