Cioban atacat de urs la o stână din Argeş! A scăpat ca prin urechile acului!

UPDATE: 

Un cioban de la o stână din Argeş a fost atacat duminică de un urs, fiara provocându-i răni la nivelul capului. Bărbatul a scăpat din ghearele ursului cu ajutorul câinilor, iar apoi a sunat după ajutor, fiind transportat la spital.

“Este vorba de un bărbat, de 55 de ani, care a fost muşcat de urs. A suferit plăgi la nivelul capului, mai exact pe faţă şi scalp”, a declarat Marian Hiru, directorul Ambulanţei Argeş, citat de Mediafax.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat că bărbatul era singur, la o stână, în momentul în care a fost atacat de urs. Ciobanul a reuşit să scape de animalul sălbatic cu ajutorul câinilor, iar apoi a sunat la 112.

 

UPDATE.  Un bărbat de 55 de ani din judetul Argeș a ajuns astăzi la spital după ce a fost atacat și rănit de un urs. S-a întâmplat la o stână de lângă localitatea Tigveni, acolo unde bărbatul păzea oile. A auzit zgomot afară și a ieșit cu lanterna, încercând să alunge ursul care venise la oi. S-a dus prea aproape de el, iar ursul l-a atacat și l-a rănit la față. A scăpat cu fuga și a dat drumul câinilor, care au alungat animalul. A dat apoi telefon la 112 și a mers câțiva kilometri pe jos până la ambulanță. A ajuns într-un final la spitalul din Curtea de Argeș, unde medicii au constatat că are mai multe răni la față, singura zonă neafectată fiind cea a ochilor.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș a fost solicitat de urgență la Tigveni, în zona satului Bârseștii de Jos. Un bărbat, în vârstă de 55 ani, din localitate, acuză că a fost mușcat de urs. Nu se știe deocamdată în ce împrejurare s-a produs incidentul. Victima este conștientă și va fi transportată la spital. Vom reveni!

Reamintim că la finele anului trecut, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Vlădești, a fost ucis de urs. CLICK aici pentru mai multe detalii.
 

Foto: descriptiv