AZI! Moment istoric pentru căsătoriile între persoane de același sex

UPDATE: Curtea Constituțională a decis să repună pe rol cauza în care se judecă solicitarea unui cuplu gay pentru a se oficializa căsătoriile între persoanele de același sex. Speța a fost amânată pentru data de 27 octombrie și în fața CCR vor fi chemate din nou toate părțile.

Sursa video: Stiripesurse.ro

Curtea Constituţională a României urmează să se pronunţe, astăzi, pe sesizarea referitoare la recunoaşterea căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex.
Relu Adrian Coman, Robert Clabourn Hamilton şi Asociaţia ACCEPT doresc schimbarea dispoziţiilor din Codul civil care nu recunosc căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex.
Curtea Constituţională a amânat, pe 20 iulie, luarea unei decizii în legătură cu recunoaşterea sau nu a căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex, arătând că are nevoie de o analiză aprofundată a tuturor dosarelor depuse.

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE! Apă cu E.Coli într-o altă comună din Argeș


Însă, astăzi, CCR se va pronunța în caz.
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a arătat la acea dată că actuala legislaţie îngrădeşte dreptul la familie al persoanelor din minoritatea sexuală prin interzicerea căsătoriei, el precizând că susţine admiterea excepţiei de neconstituţionalitate cu privire la drepturile cuplurilor de acelaşi sex.
Acesta a menţionat că CEDO a statuat că ţările membre ale UE trebuie să adopte legislaţii care să protejeze drepturile civile ale persoanelor ce fac parte din minoritatea sexuală.