AZI! Joc și voie bună la Valea Iașului! Cea de-a 16-a ediție a Zilei Comunei!

Duminică, 27 mai, are loc cea de-a 16-a ediție a Zilei comunei Valea Iașului, sărbătorindu-se 495 de ani de la prima atestare documentară a satului Valea Iașului. 

Primarul comunei, Nicolae Barbu și administrația locală au anunțat că se va organiza o festivitate dedicată cetățenilor, dar și invitaților speciali. Astfel, locuitorii din Valea Iașului se vor bucura de programe artistice deosebite și multe alte surprize.

Începând cu ora 13:30 la sediul Primăriei Valea Iașului va avea loc festivitate de deschidere a evenimentului la care vor participa aleșii locali, dar și reprezentanți ai Consiliului Județean. Manifestările vor continua la  Căminul Cultural Valea Iașului unde vor avea loc acțiunile desfășurate cu prilejul zilei comunei: „Partea artistică este asigurată din surse proprii. Pe scenă vor urca artiștii Ansamblului Mândrulița din Valea Iașului, elevii Școlii Gimnaziale Valea Iașului și de asemenea vom avea un program artistic susținut de Formația de muzică populară Valea Iașului. Totodată, avem și un invitat extern: Ansamblul Folcloric Posada din Curtea de Argeș”, a declarat primarul Nicolae Barbu pentru site-ul de știri Sursa Ta.

Ca în fiecare an, vârstnicii din localitate vor avea parte de surprize. Astfel, cei  care au sărbătorit nunta de aur sau de argint vor primi diplome de recunoștință. De asemenea, cetățenii care au împlinit venerabila vârstă de 80 de ani vor fi și ei premiați.

De asemenea, cele 8 cupluri din Valea Iașului care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie (nunta de aur) vor primi diplome, dar și câte un stimulent financiar în valoare de 200 de lei. Surprizele nu se opresc aici, primarul Nicolae Barbu anunțând că toți cetățenii comunei care au peste 80 de ani vor primi diplome și câte un stimulent financiar în valoare de 200 lei. Este vorba de 145 de persoane.