AZI! Întâlnire la CJ: Discuții importante privind politica culturală în Argeș!

Astăzi, la Consiliul Județean, a avut loc o întâlnire privind noua politică culturală de la nivel județean.

Astfel, directorii de cămine culturale și de case de cultură din județ au luat parte la discuții, împreună cu noua conducere a Centrului Cultural Județean, directoarea interimară Araxy Negoșanu și Cătălin Oancea, director adjunct.

Pe lângă motivul inițial al întâlnirii, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a cerut dezvoltarea legăturilor dintre administrația județeană și cea locală, Centrul Cultural Județean putând asigura coordonarea metodologică și profesională.

Căminele culturale din mediul rural nu trebuie să mai fie doar locații pentru organizarea de nunți și botezuri, ci să-și recapete destinația inițială - a mai spus președintele Dan Manu.

În plus, artiștii județului Argeș, “Doina Argeșului”, “Ansamblul Dorul” sau “Corul Ars Nova” ar trebui să aibă posibilitatea de a evolua pe toate scenele din județ.

La rândul său, vicepreședinta Simona Brătulescu a precizat că principalul obiectiv al Centrului Cultural Județean constă înrevitalizarea și promovarea culturii argeșene, începând chiar cu o strategie comună a activității culturale la nivel județean.