Vezi ce SUBIECTE au picat la simulările pentru Evaluarea Națională și BAC, la Limba Română

UPDATE

Elevii claselor a VIII-a au primit la primul subiect o poezie de Ion Pilat, iar la al doilea subiect au avut de povestit o întâmplare petrecută în timpul unui joc de șah. Totodată, elevii claselor a XI-a au avut subiecte din perioada clasică a literaturii române- Junimea și Eminescu.
Vezi subiectele în galerie.

Elevii de clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a sustin astăzi simularea la Limba și Literatura Română.
robele, la care vor lua parte peste 450.000 de elevi, se desfasoara pana vineri 17 martie, potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei. Elevii vor trece doar prin simularea probelor scrise ale examenelor nationale.
Calendarul simularii Evaluarii Nationale si a examenului de Bacalaureat 2016-2017:
13 martie 2017 - Proba scrisa de Limba si literatura romana (clasa a VIII-a) si proba E)a - Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)
14 martie 2017 - Proba scrisa de Limba si literatura materna (clasa a VIII-a) si proba E)b) - Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)
16 martie 2017 - Proba scrisa matematica (clasa a VIII-a) si proba E)c) - proba obligatorie a profilului - Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)
17 martie 2017 - Proba E)d) - proba la alegere a profilului si specializarii - Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII- a)
31 martie 2017 - Anuntarea rezultatelor

CITEȘTE ȘI ... UPDATE! Tânăr dat dispărut, găsit în ....

Astăzi, elevii se vor familiariza cu rigorile evaluarilor pe care le vor sustine la finalul anului scolar, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare.

În Argeș, situația prezenței la simulare:

Elevi  în clasa a VIII-a: 5290
Prezenţi la simulare: 4913
Absenţi: 377
 
Elevi în clasa a XI-a : 5029
Prezenţi la simulare: 4331
Absenţi: 698
 
Elevi în clasa a XII-a: 4721
Prezenţi la simulare: 4318
Absenţi:403