AZI - Încălzire neaşteptată, cu temperaturi de până la 10 grade

Vineri, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în dealurile subcarpatice din sud şi est. Cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale unde, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi mai ales ploi şi lapoviţă în Banat, Crişana şi pe arii restrânse în Oltenia. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros şi mai ales dimineaţa şi noaptea în zonele joase local va fi ceaţă şi izolat burniţă.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 10 grade, valorile cele mai ridicate fiind în dealurile Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade pe litoral şi în sud-vestul Olteniei. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului, mai întăi în vestul, centrul şi nordul ţării apoi şi în rest.


Sâmbătă se răceşte vremea
Valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor marca sâmbătă o scădere în toată ţara, chiar accentuată în nord, centru şi nord-est. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 0 grade. În regiunile extracarpatice vor predomina perioadele cu nebulozitate de tip stratiform şi pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe şi fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii în general slabe, ninsori la munte, iar spre seară şi mai ales noaptea, mixte în Banat şi Crişana şi mai ales ninsori în Maramureş şi local în Transilvania.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în special ale masivelor sudice, iar în a doua parte a intervalului şi în sudul Banatului. Izolat se va semnala polei, iar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

 

Duminică va ninge
Vremea va fi în general închisă duminică şi temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în toate regiunile, local moderate cantitativ în cele vestice şi nord-vestice. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi în Maramureş, predominant sub formă de ninsoare în nordul Crişanei, vestul, nordul şi centrul Transilvaniei, jumătatea de nord a Moldovei, mai ales ploaie în sudul şi în estul Olteniei, în Muntenia, ploaie în Dobrogea şi mixte în rest. Pe arii restrânse vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Conform ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade. Izolat dimineaţa şi local noaptea va fi ceaţă.


Cum va fi vineri la munte
Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, ziua în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea şi în restul zonei montane. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, unde trecător va spulbera zăpada şi va viscoli ninsoarea.

Sursa: observator.tv