AZI! Grevă spontană la CFR! În Argeș, circulația trenurilor ...

Miercuri dimineață, încă de la ora 07:00, o parte dintre angajații CFR au declanșat un protest spontan. Conform unui comunicat de presă transmis de către companie, circulația trenurilor este afectată, iar călătorii sunt sfătuiți să solicite informații despre întârzieri la stațiile și agențiile CFR.

Protestul vine după ce sindicatele au cerut majorări salariale de 25%, iar compania a refuzat. Protestul s-a declanșat la Cluj-Napoca și s-a extins la regionalele Brașov, Constanța, Craiova, Iași, Galați, Timișoara și București.Trenurile din aceste regionale ar putea avea întârzieri.

În Argeș, greva CFR nu afectează mersul trenurilor, conform liderului sindical Dumitru Constantin: „În Argeș nu sunt probleme, mersul trenurilor nu este afectat. Știu că e grevă la Regionalele Timișoara, Cluj și Brașov. E vorba despre o acțiune spontană, care nu a fost organizată de sindicat. Problema ridicată de colegi e legată de faptul că se tergiversează de trei săptămâni semnarea documentelor pentru creșterea salarială cu 22, 58 la sută. Vorbim de o creștere cu care Compania a fost inițial de acord. Repet, în Argeș nu a fost deocamdată declanșată greva, dar așteptam semnale de la colegii din țară", a declarat Dumitru Constantin, lider sindical Regionala Pitești. 

 Miercuri, la ora 15.00, sindicatele vor continua negocierile cu conducerea CFR SA pentru majorările salariale din noul contract colectiv de muncă.