25 de ani de închisoare pentru criminalul de la Călinești

UPDATE: 

Alin Ţurlea, bărbatul care, anul trecut, și-a omorât soția cu 9 lovituri de cuțit și i-a tăiatul gâtul, a fost condamnat la 25 de ani și 2 luni de închisoare.

” În temeiul art. 188 alin.1 C.pen. cu aplic. art. 199 alin. 1 C.pen., condamnă pe inculpatul TURLEA GHEORGHE ALIN la pedeapsa de 25 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, asupra unui membru de familie.”, este hotărârea dată de instanță.

Vezi aici decizia completă

 

 

Anul trecut, în toamnă, comuna Călineşti a intrat în centrul atenţiei publice în urma descoperirii unei crime oribile. Andreea Ţurlea a fost găsită într-o baltă de sânge, în bucătăria locuinţei sale din respectiva localitate, de către mama sa. Tânăra, de numai 30 de ani, fusese ucisă cu bestialitate: 9 împunsături de cuţit în abdomed şi gâtul tăiat. Principalul suspect, soţul său, Alin Ţurlea, a fost la faţa locului fix în momentul în care a fost găsită victima. Acesta a pozat într-un om șocat și suferind din cauza pierderii soției sale, într-un mod tragic, ba chiar a apărut şi pe la emisiuni TV, arătându-şi disperarea. 

CITEȘTE ȘI ... Declarații cutremurătoare ale mamei îndoliate: ”E dublu criminal! A strâns-o de gât, apoi a înjunghiat-o


În urma rechizitoriului instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, dosarul de omor în care inculpat este Alin Ţurlea a intrat pe rolul Tribunalului Argeş în martie 2019. După cele 7 termene, pe parcursul cărora au fost audiaţi toţi martorii, la ultimul dintre acestea instanţa a stabilit ca pronunţarea să fie dată pe data de 29 octombrie. Inculpatului Alin Ţurlea i-a fost dat ultimul cuvânt, însă nu a avut nimic de spus şi nici acum nu şi-a recunoscut fapta. Mai mult, apărătorul său a cerut achitarea în acest caz. 

 

Crima a venit după ce Andreea anunțase poliția din Călinești, în repetate rânduri, de faptul că primise amenințări de la un individ pe Facebook, un anume Marian, care o hărţuia şi o ameninţa cu moartea, atât pe ea, cât şi pe membrii familiei sale. În urma anchetării cazului de crimă, contul s-a dovedit a fi chiar al fostului soţ. Crima se pare că a fost comisă ca o consecinţă a geloziei, pentru că Ţurlea nu a acceptat niciodată ideea divorţului şi să îşi vadă soţia cu alt bărbat. Ca să îşi acopere urmele şi să lase impresia că în ziua crimei nu s-a întâlnit cu Andreea, Alin a dat chiar el mesaje de pe contul ei de Facebook pe al său, lăsând să pară o conversaţie între el şi fosta soţie, un amănunt ce a dus la identificarea expeditorului real al mesajelor. Procurorii au subliniat că asta demonstrează că Alin Țurlea a premeditat fapta și a încercat inducerea în eroare a anchetatorilor, el fiind cel care dădea mesaje de pe telefonul victimei chiar după ce a ucis-o. Deşi tot timpul Alin Ţurlea a negat că el a comis fapta, probele ADN l-au contrazis, acestea fiind întărite şi de faptul că a picat testul poligraf. Mama Andreei a povestit că Alin a mai avut o tentativă de a îşi ucide soţia, fix cu un an în urmă, când a sărit să o strângă de gât, într-un moment de furie, şi a scăpat doar în urma ţipetelor îngrozite ale celor mici. Pe data de 5 octombrie 2018, Alin Ţurlea a fost arestat pentru uciderea soţiei sale.