Azi, 6 iunie vremea se menține caldă


Vremea se menține caldă și sâmbătă. Prin vest, nord și centru mai apar câteva reprize de ploaie.

În rest, avem timp frumos și maxime de la 22 de grade pe litoral, până la 32 de grade în Muntenia și prin Moldova.

Se anunță o zi însorită și o amiază călduroasă în zona Bărăganului, pe unde se ating în jur de 32 de grade. Vântul prinde putere, iar temperaturile rămân mai modeste la malul mării. Pe aici vor fi 22-24 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și prin nordul Munteniei se face din nou foarte cald. Norii apar în treacăt, vântul devine activ, iar maximele depășesc 30 de grade cam peste tot.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se mai încălzește putin și temperaturile urcă sâmbătă spre 31-32 de grade. O să avem vreme bună, desi se înnorează din când în când și e posibil să vină o aversă, două.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș se mai adună norii și vor aduce câteva ploi zgomotoase. Chiar și în aceste condiții, va fi mai cald decât ieri și maximele vor ajunge pe la 27-28 de grade.

Pentru vestul țării se anunță vreme frumoasă. Ploile apar sporadic în vecinătatea munților, iar căldura de la amiaza va fi una suportabilă.

În Transilvania, prindem vreme schimbătoare, dar caldă, cu maxime în creștere față de ieri. Aversele apar și aici pe parcursul zilei și vin cu descărcări electrice, vânt, poate și grindină.

În Oltenia va fi soare și foarte cald, la amiază. Observați că se încălzește mai tare în zona deluroasă. La Râmnicu Vălcea se ating 30 de grade. Ieri au fost în jur de 25 de grade.

O să avem soare și atmosferă agreabilă și în ținuturile sudice. Nu prea apar schimbări față de ieri. Norii vin și trec, iar vântul va adia plăcut.

În județul nostru cerul este parțial noros, sunt 40% șanse de ploaie, vântul bate slab iar temperatura maximă a zilei va fi de 29 de grade.

 

Sursa: stirileprotv.ro