Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul cu bullying de la Şcoala Nr. 2

În urmă cu două săptămâni, v-am prezentat cazul unui elev de la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu” din Piteşti, despre care mama sa susţinea că este hărţuit şi agresat constant de către colegi, chiar şi de către unii profesori. După ce a apelat la presă ca ultimă soluţie pentru fiul ei, Alina Dumitru încearcă acum din răsputeri să îşi mute copilul la şcoala de la care de altfel fusese transferat în toamnă. Aici însă s-a izbit de un refuz, mai ales după ce cazul a devenit public!

„Directorul nu mi-a acceptat transferul la fosta şcoală, mi-a spus să revin la sfârşitul lunii martie. Prima dată mi-a spus că nu se fac transferuri în timpul semestrului. Eu ştiu că se fac. Am fost la Inspectoratul Școlar şi mi-a spus că poate fi mutat şi în timpul semestrului. Apoi, mi-au spus că este prea mic să facă naveta. Până la urmă au zis că se votează dacă să îl primească sau nu în fosta lui şcoală. Copilul meu îşi doreşte foarte mult să plece din Şcoala 2. Cea mai mare nemulţumire a mea este că nu s-a luat nicio măsură cu profesorii care l-au poreclit pe copilul meu”, ne-a declarat mama băiatului.


 

Avocatul Poporului a discutat cu mama copilului


În urma articolului apărut în săptămânalul „Ancheta” acum două săptămâni,  Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi monitorizează cum evoluează acest caz şi cum gestionează instituţiile de învăţământ situaţia.

„Am avut deja o primă discuţie cu mama copilului şi, luând în calcul cele relatate de ea, următorii paşi vor fi îndreptaţi către autorităţi, urmând să solicităm informaţii scrise de la scoală, de la Inspectoratul Şcolar”, ne-a declarat  Mihaela Stănciulescu, directorul instituţiei Avocatul Poporului din Argeş.

CITEȘTE ȘI ... Acuzaţii de bullying la Şcoala Nr. 2 din Piteşti: „Copilul meu este bătut constant de colegi şi umilit

 

 IȘJ a fost în inspecţie la Şcoala „Ion Minulescu” 


O altă consecinţă a publicării cazului de bullying s-a concretizat prin demararea unei anchete a IȘJ Argeş. După cum ne-a declarat  inspectorul adjunct Cătălina Dumitrașcu, chiar fosta directoare a Şcolii Nr. 2, deja a avut loc o inspecţie a IȘJ Argeş la această unitate:

„S-a discutat cu copiii, cu doamna dirigintă, cu domnul director, s-a recomandat consilierea copilului, s-au luat măsuri privind consilierea tuturor copiilor, s-a întărit serviciul pe școală. Copilul este acum ok și cred că și-a şi reglat cumva problemele cu colegii, aceștia au conștientizat ce-au făcut, s-au mai liniștit lucrurile, dar niciodată profesorii nu s-au plâns de copil, acesta fiind chiar un copil plăcut”, ne-a spus Cătălina Dumitraşcu.


Referitor la profesoara de educație fizică, despre care mama a acuzat că i s-a adresat băiatului cu porecla „Ciupaca”, inspectoarea o descrie ca fiind o persoană extrem de draguță, timidă, potolită, liniștită și foarte atașată de copii. „Intenţia doamnei profesoare a fost de a-l integra în colectiv, de a fi sociabilă cu el, zicându-i:

«Hai și tu, dă-i pasă, Ciupi, ce nu-ți place să-ți spun așa?!».

Sesizând că băiatul s-a supărat, doamna și-a cerut scuze imediat în faţa tuturor: «Te rog să mă scuzi, am crezut că îți face plăcere!»”, ne-a relatat inspectorul şcolar adjunct, adăugând că, în privinţa transferului, ar fi bine să se mai aştepte pentru a vedea cum decurg lucrurile, cu atât mai mult, cu cât, în opinia sa, situaţia s-a remediat simţitor. 


 

Preluare Saptamanalul Ancheta