Avizele pentru noile lucrări din Stolnici au fost obţinute, chiar şi online

Starea de urgenţă nu ţine lumea în loc, aşa că la Stolnici se continuă planul de investiţii, iar administraţia locală s-a adaptat noilor metode de procurare a documentelor necesare pentru demararea lucrărilor.

„Am obţinut autorizaţia de construcţie pentru asfaltarea de pe strada Şcolii şi sper să dau cât de curând ordinul de începere. O mare parte din documente le-am obţinut online, ridicare topo, aviz de mediu, OCPI, le-am obţinut online şi, când timpul va permite, o să ridic şi originalul. Dar, în baza lor putem da drumul investiţiei. E vorba de o stradă care face legătura între DJ679 şi drumurile către exploataţiile agricole. Vom asfalta 500 m cu tot ceea ce înseamnă lucrări de artă, adică şanţuri periate, tuburi de traversare a apelor şi ce mai implică această structură. Este de muncă şi ne adaptăm situaţiei de faţă pentru a reuşi să ne încadrăm şi să respectăm termenele propuse.”, ne-a declarat primarul Sevastian Pupăză Roşu. 


Tot săptămâna aceasta reîncep lucrările la dispensarul uman. De asemenea, se lucrează şi la grupul sanitar din incinta şcolii, cu şanse ca acesta să fie dat în folosinţă la reînceperea cursurilor. Singurul impediment este acela că, din cauza restricţiilor, în şantier sunt dislocaţi mai puţini muncitori, decât ar fi în mod normal pentru a se respecta regulile privind distanţarea socială.

„Pentru noi nu a însemnat repus această perioadă, doar o adaptare la noua situaţie. Primăria a continuat să funcţioneze şi să fie deschisă, noi am lucrat cu celelalte instituţii prin mijloace de comunicare online şi ne-am trimis documentele, am obţinut avize. Nu am stat în loc, deşi am avut o evoluţie mai lentă decât cea propusă.”, a mai eplicat primarul comunei Stolnici, Sevastian Pupăză Roşu.