Avertizare meteo: Cod galben de intensificări ale vântului

Avertizare meteo: Cod galben intensificări ale vântului


Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață două avertizări meteo, cod galben, dar și o avertizare cod portocaliu de intensificări ale vântului, valabile pentru mai multe zone ale țării.

Astfel, în intervalul 26 martie, ora 10:00 – 27 martie, ora 10:00, este în vigoare un cod galben de vânt pentru zona montană, acolo unde vor avea loc intensificări cu viteze la rafală de 70...90 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității, mai ales la altitudini mari.

De asemenea, un alt cod galben de intensificări ale vântului este valabil în intervalul  26 martie, ora 10:00 – 26 martie, ora 18:00, fiind afectate cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și zona litoralului.  Rafalele vântului vor atinge temporar 55... 70 km/h.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj este valabil un cod portocaliu de vânt puternic până vineri la ora 10:00. Potrivit meteorologilor, vor fi rafale ale vântului de 80...110 km/h, iar zăpada va fi puternic spulberată.