Avertizare ANM de vreme rea! Cod portocaliu în Argeș!

Meteorologii nu au vești deloc bune pentru astăzi, 25 august 2020, fiindcă aceștia au emis o avertizare de Cod Portocaliu de ploi torențiale pentru mai multe regiuni din țară.

Cod galben:

Interval de valabilitate: 25 august, ora 10:00 – 25 august, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în sud-vestul, sudul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în sud-estul teritoriului, pe arii restrânse, seara și noaptea.

Cod portocaliu:

Interval de valabilitate: 25 august, ora 13:00 – 25 august, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.