Avertismente și amenzi în Argeș! Acțiunile de verificare continuă!


În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Polițiștii argeșeni au verificat 388 de  persoane si 16 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate 273 de persoane și au fost verificate 151 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate  21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de   500 de lei.

Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de  pompieri, au fost verificate  o societate comercială și  131 de  persoane fizice; dintre acestea din urmă 9 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmii argeșeni, a fost aplicată o  amendă în valoare de 1 000 de lei unei persoane care nu a purtat masca de protecțíe int-un spațiu public închis.