Avertisment: Praf saharian peste România, în următoarele zile

Un val de praf saharian va ajunge în România, în acest weekend dar şi la începutul săptâmânii viitoare, odată cu pătrunderea masei de aer cald din sudul continetului. Transportul de praf saharian va afecta țările din vestul, sudul, centrul şi estul Europei, inclusiv România.

CITEȘTE ȘI ... Schimbări în structura anului școlar. Primul semestru se încheie înainte de Crăciun

Dacă va ploua și, sunt toate șansele, spun meteorologii, atunci este posibil ca particulele de praf să se depună la sol.

"În sezonul de primăvară, când şi vântul este mai intes, astfel de fenomene sunt normale. Aceste particule pot crea un disconfort atât la nivelul solului, prin depunerea sa pe diferiete obiecte, cât şi la înălțimi, în transportul aerian", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

 

 

Temperaturi de primăvară în România, la început de februarie


Prognoza pe patru săptămâni emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă temperaturi cu peste 10 grade Celsius mai ridicate faţă de normalul perioadei.

Vor fi maxime de până la 16 grade Celsius, anunţă specialiştii.

CITEȘTE ȘI ... Cum vor merge elevii la școală de luni. Lista cu fiecare localitate și scenariul în care se încadrează

Valorile se vor menţine mai ridicate până la jumătatea lunii februarie, apoi devin obișnuite pentru această perioadă a anului, se mai arată în prognoza publicată de ANM.

O răcire a vremii este așteptată pe finalul ultimei luni de iarnă.

Sursa: observatornews.ro