Avertisment de la WhatsApp! Atenție la mesajele primite

WhatsApp trage un semnal de alarmă și avertizează utilizatorii cu privire la mesajele pe care le primesc. Este posibil să fie transmise  de tip spam, farsă sau  phishing, care intră în sistem.WhatsApp  încearcă să creeze o modalitate sigură prin care ultilizatorii să poată comunica fără probleme, acesta fiind unul din obiectivele anunțate.

Mesajele vin de la persoane necunoscute  care încearcă să pună la punct o acțiune ilegală. Utilizatorii care primesc asemenea mesaje nesolicitate , prin intermediul aplicației WhatsApp sau prin e-mail, trebuie să știe că sunt ținta unei scheme de tip farsă , expeditorul susținând că are legătură cu WhatsApp.

Mesajul conține instrucțiuni pentru redirecționarea acestuia,  în el fiind precizat că trebuie să îl redirecționați dacă doriți să nu vi se suspende contul. Totodată, se menționează că se oferă o recompensă sau un cadou de la WhatsApp sau de la o altă persoană. Utilizatorii WhatsApp care primesc asemenea mesaje ar trebui să îl blocheze pe cel care a trimis mesajul și să îl șteargă, fiind recomandat să nu redirecționeze mesajul către alte contacte din telefon.