Avantajele profesiei de hairstylist

Profesia de coafeza e capatat o incredibila ascensiune in ultimii ani. Departe de imaginea vechilor frizerii anoste, saloanele de coafura de astazi sunt spatii primitoare, in care clientii isi servesc cafeaua in timp ce asteapta programarea. Pe de alta parte, hairstylistii sunt mult mai profesionisti, iar atractia catre aceasta profesie face ca tot mai multi tineri sa urmeze cursuri coafeza.

Care sunt avantajele acestei meserii:

1. O profesie ce nu isi va pierde niciodata clientela

Profesia de coafeza este considerata cea mai rezistenta in vreme de recesiune, deoarece este una dintre ultimele cheltuieli la care o persoana este dispusa sa renunte in vreme de criza economica. Oamenii vor accepta sa poarte haine mai vechi, dar le este greu sa renunte la a se tunde. In timpul perioadei de recesiune, intre anii 2008 si 2009, numarul saloanelor de coafura a crescut in America cu aproape 8%, potrivit datelor statistice oficiale.

Este adevarat ca in perioada de criza o femeie va putea renunta sa isi vopseasca parul la salon, alegând sa se vopseasca singura acasa, dar cu siguranta nu va risca sa se tunda singura. Altfel spus, profesia de coafeza este una dintre putinele care nu vor duce niciodata lipsa de clienti. Acesta este unul dintre motivele pentru care cursurile de hairstyle, precum cele de la Cpp Alexander's, sunt la mare cautare.

2. Venituri care nu sunt de neglijat

Un alt avantaj il reprezinta cel financiar. Costurile unui serviciu complet de hairstyling sunt unele care ar face invidiosi pe multi alti angajati in alte domenii de activitate. In plus, cele mai multe saloane profesioniste isi platesc angajatii fie cu un salariu fix considerabil, fie cu un salariu minim la care se adauga un comision in functie de numarul de clienti. O coafeza buna va avea intotdeauna multi clienti fideli care o vor urma indiferent in ce salon va lucra, ceea ce ii va aduce venituri suplimentare. De asemenea, un hairstylist va putea sa profeseze si in afara orelor de program.

3. Dezvoltare personala permanenta

O coafeza va fi capabila sa ofere servicii personalizate in functie de fiecare client. Va avea in mod constant ceva nou de invatat in ceea ce priveste tehnicile, noile tehnologii sau nuantele care dau nastere stilului de care clientul are nevoie.

In plus, un hairstylist va interactiona cu oameni din diferite medii sociale, culturale si profesionale. Acest lucru necesita capacitatea de a putea comunica cu diverse persoane. Pentru a se bucura de succes va dezvolta abilitatile de comunicare si va invata sa se adapteze la dispozitiile si emotiile clientilor.