Avantajele carbunelui de gratar achizitionat in cantitati mari

In  afacerile de tip HoReCa, unde este nevoie permanenta de carbune pentru a prepara anumite produse la jar sau pentru a intretine arderea intr-un cuptor, se recomanda reprezentantilor acestor companii sa ia in calcul achizitionarea acestui element la cel mai bun raport calitate - pret, comanda putand fi realizata simplu si rapid in mediul online, in cantitati foarte mari. 

Pentru a plasa o comanda ferma de carbune de gratar este suficienta accesarea site-ului.


Avantajele achizitionarii carbunelui de gratar
Carbunele de lemn sau mangalul este un produs obtinut prin carbonizarea lemnului in atmosfera contolata, prin lipsa oxigenului, procedeu care se numeste piroliza. Din materia lemnoasa initiala se obtin carbunii prin extragerea umiditatii si a oricarui rest de materie vegetala volatila. 

Cu o consistenta micro-poroasa, carbunele va avea calitati deosebite, fiind ideal atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei comerciali si industriali. 

Carbunele din lemn se va obtine printr-un procedeu complex, stivuind lemnul in gramezi acoperite cu un strat de argila, gramezi carora li se da foc. O parte din lem se topeste, iar caldura rezultata transforma restul in carbune.
Pe de alta parte, in oferta companiei este inclus si mangalul de bocsa, obtinut la temperaturi destul de inalte, de pana la 650 de grade Celsius, fiind considerat un combustibil foarte bun datorita gradului ridicat de porozitate si continutului ridicat de carbon. Mangalul obtinut va avea rezistenta mecanica scazuta.


Avantajele gratarului cu carbune
Pentru persoanele care iau in calcul achizitionarea carbunelui de gratar pentru a-l folosi in scop comercial, in cadrul unei afaceri pe care o administreaza si care implica si pregatirea diferitelor preparate la gratar, vestile sunt foarte bune! Gratarul pe carbuni nu se compara, din punctul de vedere al gustului si al consistentei, cu niciun alt preparat. 

Fie ca este vorba despre carne de pui, de porc sau de vita, fie ca este vorba despre legume sau despre diferite alte preparate care necesita coacere (chiar si turtele traditionale care se servesc langa friptura), toate acestea vor avea un gust deosebit.

Gratarul cu carbune este mult mai eficient decat cel cu lemne, deoarece degaja caldura mai multa vreme, pe cand lemnul arde mai repede, iar bucatarii nu vor mai pierde timp cu repornirea focului. In general, mangalul este selectionat si recomandat pentru toate tipurile de gratare care folosesc combustibil solid. Arderea indelungata si jarul uniform sunt doar cateva dintre motivele pentru care cumparatorii sunt sfatuiti sa aleaga aceasta varianta.


Alte utilizari ale carbunelui de gratar
Pe langa pregatirea diferitelor preparate, carbunele de gratar mai are si alte utilizari. Carbunele este folosit totodata si drept combustibil, pentru obtinerea fontelor si a otelurilor, pentru obtinerea cocsului si a mangalului, iar, in cadrul unei gospodarii, spre exemplu, poate fi folosit pentru incalzire.

Consumul mondial de carbune creste de la an la an, aceasta fiind o materie prima importanta pentru producerea energiei termice si electrice, dar si in diferite domenii industriale si nu numai.