Autostrada Sibiu – Pitești: Lucrările la lotul 5 pot începe oficial  | Sursa Ta

Lucrările pot începe la Autostrada A1 Pitești - Curtea de Argeș, a anunțat joi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Constructorul italian Astaldi avea deja utilaje și muncitori mobilizați în teren și aștepta emiterea autorizației de construire.

„Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km”, scrie ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Proiectul este unul amplu, care valorează 1,7 miliarde de lei și cuprinde:
–  13 poduri;
–  3 pasaje;
–  un viaduct;
–  3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov;

– 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;
– 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului;
– 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș
.

Amintim că italienii de la Astaldi au început mobilizarea, potrivit unor imagini surprinse de pasionații de infrastructură.
 
Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit Astaldi, pentru suma de 1,71 miliarde de lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI... Cutremur în zona Câmpulung. Magnitudinea a fost de 2,5

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.


Sursa: economica.net