Autostrada Sibiu-Pitești. Când va începe construcția

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a publicat pe 2 ianuarie acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu – Pitești, emis pe 28 decembrie 2018.

Cât de curând ar trebui să fie stabiliți contructorii loturilor de la capetele autostrăzilor 1 și 5, dar și să fie lansată licitația pentru proiectarea şi construirea lotului 4. În ceea ce priveşte sectoarele dificile din munţi, CNAIR va scoate la licitaţie studii suplimentare. 

Totodată, potrivit economica.net loturile 2 şi 3 ar putea fi scoase la licitaţie pentru construcţie anul acesta, iar într-un scenariu pesimist, abia în 2020.

Potrivit lui Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, citat de adevarul.ro, „nu este vreo şansă ca lucrările la autostradă să înceapă în 2019. Şi asta deoarece proiectarea la fiecare dintre cele cinci secţiuni durează 12 luni. Şi nu are sens să grăbim faza de proiectare pentru că este foarte importantă. Orice greşeală în faza de proiectare îţi creează probleme în faza de execuţie. Recomandarea de la UE a fost să nu mai scoatem la licitaţie vreo secţiune până nu se finalizează acordul de mediu pentru toată autostrada”.