Autospecială nouă la ISU Argeș!

“Ziua Protecţiei Civile” se sărbătorește în fiecare an pe 28 februarie. Prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933 a luat fiinţă PROTECȚIA CIVILĂ sub denumirea de “apărare pasivă” având ca scop “să limiteze efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei sau resurselor teritoriului”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a sărbătorit astăzi “Ziua Protecţiei Civile din România” prin organizarea unor activităţi festive și educative. Astfel, cu această ocazie, a avut loc înaintarea în grad a unor  cadre militare, înainte de expirarea stagiului minim, și trecerea în rezervă a unor cadre ale Inspectoratului.

În cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a predat către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș autospeciala pentru misiuni pirotehnice achiziționată de Consiliul Județean Argeș, la solicitarea I.S.U. Argeș. De asemenea, pentru buna colaborare dintre cele două instituții dar și în semn de apreciere pentru munca angajaților ISU Argeș, președintele Dan Manu a oferit inspectorului șef al ISU Argeș, locotenent colonel Bogdan Olar, “Trofeul Argeșului”.

Autospeciala pirotehnică este destinată pentru intervenția operativă în vederea asanării teritoriului de muniție rămasă neexplodată în cadrul misiunilor specifice ISU Argeș. Asigură transportul echipamentelor și materialelor din dotare precum și a echipajului pirotehnic la locul intervenției. Misiuni la care participă:

- depistează locul unde se afla bombele, proiectilele sau elementele de muniție periculoase;

- ridicarea bombelor sau a proiectilelor de calibru mic de la locul unde au fost găsite;

- distrugerea cu mijloace pirotehnice a muniției asanate;

- poate participa și  la misiuni de deblocare/salvare a răniților de sub dărâmături; - iluminarea unor zone de teren în care se execută lucrări de asanare sau debloca


De asemenea, cadrele ISU Argeș au prezentat și un exercițiu de simulare privind intervenția cu autoizoleta la un caz în care o persoană este suspectă de noul coronavirus.