Autopsierii şpăgari de la Spitalul Județean - condamnaţi definitiv

În urmă cu un an, patru angajați ai Spitalului Județean Argeș din cadrul Serviciului de Medicină Legală aveau să fie condamnați de magistrații Tribunalului Argeș la închisoare cu executare, pentru luare de mită. Aceștia fuseseră trimiși în judecată, pentru că au solicitat bani și bunuri pentru a își îndeplini datoriile de serviciu. Vasile Stan, Marin Păun, Maria Marinel și Cristian Nedelcu fuseseră acuzați de rude și apropiații unor argeșeni care au decedat de faptul că aceștia au condiţionat pregătirea și ridicarea morților de anumite favoruri materiale.

Fix cu o lună înainte de împlinirea termenului de un an de la condamnarea dispusă de Tribunalul Argeș, cei patru autopsieri de la Spitalul Județean Argeș au primit sentinţele definitive la Curtea de Apel Pitești. De această dată, magistraţii celei mai importante instanţe din judeţ s-au dovedit ceva mai indulgenţi cu inculpaţii, pe care i-au condamnat cu suspendare. Astfel, conform soluţiei dispuse în şedinţa de marţi, 13 noiembrie, autopsierii şpăgari au fost declaraţi vinovaţi, primind pedepse cu suspendare, între 2 ani şi şase luni şi 3 ani. Printre obligaţiile stabilite, instanţa le-a impus celor patru să frecventeze un program de reintegrare derulat de Serviciul de Probaţiune Argeş. De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpaţii vor presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de câte 120 de zile, la Primăria Piteşti (Maria Marinel, Stan Vasile şi Păun Marin), respectiv Primăria Bascov

(Nedelcu Cristian). Decizia instanţei i-a făcut pe şefii Spitalului Judeţean să răsufle uşuraţi, pentru că o eventuală menţinere a sentinţei iniţiale i-ar fi obligat practic să pună lacătul pe uşa Serviciului de Medicină Legală, care ar fi rămas fără autopsieri.