Autocisternă cu roțile în sus! Transporta lapte

O cisternă a fost găsită cu roțile în sus în comuna Mihăești, pe DN73. Accidentul ar fi avut loc în jurul orei 00:30, conducătorul auto  scăpând teafăr. Vehiculul încărcat cu lapte se află și în acest moment pe marginea străzii.

CITEȘTE ȘI ... DJ Pascal, descoperit fără suflare într-o cameră de hotel din Pitești!

Atenție mare la circulație în condițiile în care carosabilul este acoperit de zăpadă şi polei. 

Un alt eveniment rutier a fost surprins la mică apropiere, tot în comuna Mihăești. Șoferul unei dubițe, vehiculul aparținând unei companii de telecomunicații, a pierdut controlul volanului și s-a oprit într-o troiță.

CITEȘTE ȘI ... (video) Tragedie pe DN7. Un mort și 2 oameni la spital în stare gravă


Din păcate, pe DN7, în această dimineață, o persoană și-a pierdut viața, iar alte două sunt internate la spital în stare gravă. Aici, un tir încărcat cu butelii de oxigen și două autoturisme s-au ciocnit.

CITEȘTE ȘI ... ÎPS Calinic: ”Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur!”

 

Sfaturi pe timp de iarnă!


Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehicului din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu bruscheze comenzile autoturismului şi să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Maşina trebuie echipată corespunzător, cu anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant.

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire.

Maşinile nu trebuie oprite sau staţionate în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colţurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice şi totodată să poată permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpada de pe suprafaţa carosabilă.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor. Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp. Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere, recomandă poliţiştii rutieri.