Autobuzele Publitrans - trasee dinspre Pitești spre Bascov, Bradu și Mărăcineni

Crearea zonei metropolitane de transport, concentrată în jurul municipiului Pitești devine realitate. S-a votat pozitiv pentru crearea zonei metropolitane de transport public, următorul pas fiind înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. 

“Toți consilierii municipali liberali am votat pentru implementarea acestui proiect și pentru înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.  Este primul pas important către crearea zonei metropolitane Pitești, unul dintre marile demersuri privind dezvoltarea urbană a municipiului pe care noi îl susținem. Ne-am asumat să realizăm acest proiect încă din campania electorală pentru că știm cât de important este să asigurăm un transport decent tuturor cetățenilor care locuiesc în localitățile vecine municipiului. Concret, Piteștiul se va asocia cu comunele Bascov, Bradu și Mărăcineni, vom institui zona metropolitană de transport și autobuzele Publitrans vor avea trasee către și dinspre localitățile menționate”, a declarat viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan.

Comuna care suferă cel mai mult din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun către Pitești este Bascov, deoarece sunt foarte mulți cetățeni care muncesc la companii mari din oraș sau pe platformele industriale apropiate municipiului și au nevoie de mijloace de transport. 

“Și noi, liberalii din Consiliul Local am votat în favoarea acestui proiect. Este o veste extraordinară pentru locuitorii din Bascov pentru că astfel vor scăpa de stresul transportului cotidian către locurile de muncă. Elevii din Bascov care studiază în Pitești vor beneficia, de asemenea de transport în comun către școlile și liceele din municipiu. Mai mult de atât, implementarea proiectului va ajuta mediul de afaceri prin creșterea mobilității angajaților spre companiile unde își desfășoară activitatea”, a declarat Cătălin Andrei, consilier local Bascov.


Consilierii locali liberali din Bradu și Mărăcineni au votat și ei în favoarea constituirii asociației intercomunitare pentru transport, fiind motivați de numeroasele petiții pe care cetățenii celor două localități le-au înaintat primăriilor, dar și faptul că proiectul a reprezentat o promisiune din campania electorală.