Autobuzele Publitrans - suplimentate la orele de vârf!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de luni aplicarea din data de 3 noiembrie a unor măsuri și restricții suplimentare, pe fondul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI ... (video) Pitești și 20 de localități argeșene - Restricții suplimentare!

CJSU Argeș a decis, prin hotărârea nr 54/2.11.2020, suplimentarea mijloacelor de transport în comun, operate de SC. Publitrans 2000 S.A. pe raza municipiului Pitești, la orele de vârf (07.00-09.00 și 14.00-17.30, în zilele lucrătoare). Măsura va fi dusă la îndeplinire prin grija Primăriei Municipiului Pitești. Complementar suplimementării mijloacelor de transport, SC. Publitrans 2000 S.A. va asigura afișarea măsurilor de prevenție a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în stațiile de transport în comun și în autobuze.

CITEȘTE ȘI  ... Argeș: Programul de începerea școlilor va fi decalat!

Suplimentar, s-au aplicat prevederile H.G. nr.856/2020, privind prelungirea stării de alertă, în 25 de localități din Argeș, unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori. Aceste localități sunt: municipiile Pitești și Curtea de Argeș, orașele Topoloveni și Ștefănești și comunele Schitu Golești, Albeștii de Argeș, Sălătrucu, Brăduleț, Ciomăgești, Teiu, Bascov, Domnești, Moșoaia, Rucăr, Bârla, Leordeni, Băbana, Recea, Călinești, Bradu, Valea Danului, Cicănești, Băiculești, Izvor și Vulturești.

CITEȘTE ȘI ... Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu - aleși vicepreședinții CJ Argeș!

Restricțiile care se vor aplica în localitățile menționate sunt:

 

-Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6,00 - 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

-Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 - 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

-Se permite activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 6,00 - 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului .

CITEȘTE ȘI ... Covid-19 în România - Rata îmbolnăvirilor a crescut la 38,2%

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât și ca medicii și asistenții medicali școlari stomatologi care deservesc unitățile de învățământ din municipiul Pitești să fie delegați începând cu data de 05.11.2020, la Direcția de Sănătate Publică Argeș, unde vor suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice. În plus, Inspectoratul Școlar Județean Argeș va elabora un Plan de decalare a programului de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Planul se va elabora până în data de 05.11.2020, urmând a se aplica din 09.11.2020.