Au început reparaţiile la drumurile comunale din Moşoaia

Imediat ce vremea rea ne-a părăsit, iar prognozele au arătat că iarna nu se mai întoarce, conducerea administraţiei publice locale a comunei Moşoaia a dat startul operaţiunilor de reparare a drumurilor afectate de intemperii.

Într-o primă fază, înainte de sărbătorile de Paşte au fost executate lucrări de nivelare a drumurilor cu autogrederul pe străzile Bisericii (Smeura), Drumul Morii, Gazului, Smeura de Sus şi Stoenari, urmând ca acţiunea să continue şi pe străzile Pinilor, Basangeşti, Mustăţari, Dealul Smeura, Dealul Vii, Bisericii (Dealul Viilor). Pentru locuitorii din zona Smeura de Sus, primarul Florea Ene are o veste bună: chiar dacă a fost Săptămâna Mare, s-a lucrat în ritm susţinut pentru definitivarea dosarului de licitaţie pentru a fi trimis înainte de Paşti către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, urmând ca imediat după sărbători licitaţia să fie încărcată pe site-ul achiziţiilor publice. 


O altă operaţiune importantă efectuată de autorităţile din Moşoaia constă în amenajarea de şanţuri de-a lungul drumurilor aflate în pantă. Cu ajutorul unui buldoexcavator, se creează practic un traseu prestabilit pentru apele pluviale, astfel încât, atunci când plouă, apa să se scurgă pe aceste şanţuri şi să nu îşi mai facă propriul făgaş pe mijlocul drumului şi astfel să-l distrugă. Astfel de lucrări s-au realizat ori se vor realiza în perioada următoare - pentru că vor continua şi după Paşte - de-a lungul drumurilor Ciocănăi Vale, panta Ciocănăi, Lăzăreşti, Lunga Lăzăreşti şi oriunde este necesar pentru a preîntâmpina scurgerea apelor pe drum.