Au început angajările pentru autostrada Piteşti-Sibiu!

Încă de la semnarea contractului pentru trosonul 5 al autostrăzii Piteşti-Sibiu, care a avut loc în mai, la Piteşti, constructorul, respectiv consorţiul Astaldi, a anunţat că va angaja masiv forţă de muncă din Argeş pentru efectuarea lucrărilor. Deja a început recrutarea în acest sens, cu toate că şantierul se va deschide anul viitor. Deocamdată, se primesc CV-uri la Primăria Merişani, atât la sediu, cât şi pe adresa de email primariamerisani@yahoo.com, după cum ne-a declarat primarul Luigi-Marius Ionescu. 

CITEȘTE ȘI ... Argeșul - gazda cele mai importante competiții de ciclism din România!


Până la acest moment, s-au primit foarte multe solicitări de angajare, majoritatea din Curtea de Argeş.

„Ei doresc să angajeze forţă de muncă din localitate, ca să ofere de lucru celor de aici, dar să aibă şi costuri mai reduse, nemaifiind nevoie să plătească diurnă sau transport. Deşi sunt doriţi oameni din comuna Merişani, avem CV-uri doar de la 5-6 localnici, restul fiind din Curtea de Argeş şi vecinătăţi. Cele mai multe sunt pentru şoferi, dar avem şi lucrători pe buldoexcavator, ingineri topometrişti, muncitori necalificaţi.”, ne-a mai explicat primarul comunei Merişani.

Acesta a adăugat că a venit în acest mod în sprijinul societăţii Astaldi, care nu are încă un punct de lucru în Argeş, aşa că intermediază procesul de recrutare prin preluarea şi transmiterea CV-urilor, strângându-se un număr însemnat de aplicaţii. 
De asemenea, Pier Luca Canino, directorul de grup Astaldi România, a declarat, la semnarea contractului pentru tronsonul 5, că vor amenaja o fabrică de prefabricate chiar la noi în judeţ, elementele de construcţie realizate aici fiind destinate exclusiv realizării tronsonului 5.

„Fondurile europene trebuie folosite în cadrul comunităţii beneficiare, aşa că noi ne dorim ca această lucrare să fie realizată cu forţă de muncă din Argeş. Pentru început, vom avea nevoie de circa 700 de oameni şi, în final, cred că vom ajunge undeva la 2000, cu tot cu fabrica de prefabricate. Sper să îi şi găsim!”, ne-a declarat în luna mai, în exclusivitate pentru „Ancheta”, directorul de grup Astaldi, Pier Luca Canino.

„Vor să monteze două staţii de asfalt în zonă şi sediul îl vor avea tot la Merişani, ceea ce este benefic pentru localitatea noastră. Îi sprijinim şi noi cu ce putem.”, a mai adăugat primarul de la Merişani, Luigi-Marius Ionescu. 

Sursa: saptamanalul ancheta