Au crescut prețurile la stomatologie din cauza echipamentelor de protecţie obligatorii

După 15 mai, cabinetele stomatologice au început să primească pacienți și pentru alte probleme decât cele de urgență. Serviciile stomatologice erau destul de costisitoare  și înainte, chiar și pentru românii cu posibilități rezonabile, dar după instituirea măsurilor de protecţie în contextul pandemiei, prețurile au crescut considerabil. O parte dintre managerii clinicilor argeșene au majorat tarifele percepute pentru a-și acoperi cheltuielile echipamentelor de protecție pentru medic, asistentă și pacient, alţii se pregătesc să o facă în viitorul apropiat, cu atât mai mult cu cât numărul consultaţiilor este mult mai mic.

 

 

 Implant & Esthetic Center – Gabriel Zmărăndescu: 95 de lei echipamentele medicului, asistentei și pacientului 


„Nu sunt modificări la prețul manoperei, dar avem o taxă  pentru echipamentele de protecție suplimentare. Această taxă are o valoare de 95 de lei, cuprinzând echipamentele medicului, asistentei și pacientului. Numărul pacienților este normal, doar că am mai scurtat perioada de lucru.”

 

 

 Clinica Dr. Costache – Ionuț Costache Deocamdată, avem gratuitate la echipamente


„Fluxul este destul de normal, doar că a trebuit să facem un protocol puțin diferit decât era înainte, datorită echipamentelor obligatorii pentru medic, asistentă și pacient, deoarece necesită mult timp de echipat și dezechipat. Stăm cel puțin o oră cu fiecare pacient în parte și cu pauză de sterilizare clasică cum se făcea înainte, dar și cu lămpi ultraviolete, purificatoare de aer, minim 30 de minute. Prima lună am încheiat un parteneriat cu Omniasig, asigurându-ne o sumă de bani pentru a acoperi cheltuielile consumabilelor de unică folosință pentru fiecare şi astfel clienţii au deocamdată gratuite la echipamentele de protecţie. Dacă nu trecem de această perioadă, în maximum o lună de zile o să fim obligați să modificăm prețurile pentru consumabile.”

 

 

 Medical Tours Company – Răzvan Savu: Ne-am asumat costurile echipamentelor


„Noile echipamente și protocoale de lucru presupun resursă umană în plus pentru a nu afecta timpii de tratament. A trebuit modificate unele fișe de post și protocoalele de lucru, dar și flow-urile de primire a pacienților pentru a respecta noua legislație impusă prin prisma pandemiei de COVID-19. Tarifele noastre nu s-au modificat în această perioadă, managementul clinicilor și-a asumat costurile în plus reprezentate de echipamentele speciale de protecție atât pentru personalul clinicii, cât și pentru pacienți.”

 

 

Dental Care – Bogdan Din: Numărul pacienților s-a redus la jumătate


„Prețurile se modifică în funcție de fiecare cabinet în parte. La noi, cel puțin, prețurile manoperei au rămas același, dar la fiecare ședință mai adăugăm niște bănuți pentru consumabile, cam în jur de 100 lei. Problema noastră este numărul de pacienți care se reduce la jumătate, cel puțin, pentru că între pacienți trebuie măcar o jumătate de oră să pregătim cabinetul, asta însemnând dezinfecție, lămpi ultraviolete, aerisire peste tot, ceea ce duce la pierdere de timp. Având mai puțini pacienți, cu prețurile nu prea mult ridicate, banii or să fie oricum mai puțini, având cheltuielile de salarii, impozite, consumabile și nu știu dacă ne mai rămâne ceva.” 
 

 

Preluat Saptamanalul Ancheta