ATI-ul COVID se va muta la Secția de Boli Infecțioase din Pitești!

Sedința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a încheiat în urma cu aproximativ jumatate de oră. Autoritatile implicate au discutat inclusiv varianta unei forme de carantina pentru Arges, dar deocamdata aceasta nu se sustine avand in vedere raportul riscuri-consecinte. Judetul nostru continua sa anunte noi imbolnaviri (26 în ultimele 24 de ore) si are o problema în ceea ce priveste capacitatea spitalelor de a acoperi acest val de cazuri, dar avand în vedere elementele stiintifice/statistice care trebuie luate în calcul în stanbilirea unor masuri extreme, carantina NU se sustine deocamdata. Efectele unei astfel de situatii asupra mediului economic, social si pentru starea generala  populatiei sunt greu de anticipat si cel putin dezastruoase.

CITEȘTE ȘI ... Daca nu se înțelege de vorbă bună, vin controalele! Zeci de firme verificate pe zi!

O alta masura pe care autoritatile o analizeaza si pe care au discutat-o în CJSU vizeaza introducerea, la nivelul judetului Arges, a obligativitatii purtarii mastilor de protectie in toate tipurile de spatii (interioare si exterioare) avand in vedere faptul ca transmiterea virusului este comunitara, adica nimeni nu mai stie de unde l-a luat sau de unde il poate lua. Deocamdata aceasta masura nu a fost aprobata, dar este o varianta de lucru avuta în vedere.

Tot in sedinta CJSU s-a stabilit infiintarea sectiei externe a Spitalului Judetean (pentru asimptomatici) în hotelul Primariei Pitesti de pe strada Eroilor. Spitalul Judetean va pregati, de asemenea, pana pe 4 iulie, o sectie ATI care sa suplineasca desfiintarea celei de la Mioveni. Aceasta va functiona cel mai probabil la nivelul Sectiei de Boli Infectioase de langa Spitalul Balcescu.

CITEȘTE ȘI ... Argeșeni, feriți-vă! 20 de bolnavi au fost deja internați în alte județe!

În linii mari, acestea sunt coordonatele sedintei CJSU din aceasta dimineata. Se asteapta in egala masura deciziile luate astazi in întalnirea similiara de la nivel national.

CITEȘTE ȘI ... Cum mori la 39 de ani de COVID, fără să simți nimic?


Raportat la cifrele zilei, Argeșul anunță 770 cazuri, cu 26 mai multe decat cele de ieri. La nivelul intregii tari, astazi sunt 26.582 cazuri.

La acest moment, conform datelor DSP, în Argeș, situația epidemiologică arată în felul următor:

-persoane aflate în carantină: 2;
-persoane internate în spital: 428;
-persoane vindecate: 237;
-persoane decedate: 39.

CITEȘTE ȘI .... NEWS! Sef de serviciu din Finante confirmat cu COVID 19!

Trei persoane au decedat în ultimele zile, numărul argeșenilor morți în urma infectării cu noul coronavirus ajungând la 39.

Vorbim despre un bărbat, în vârstă de 70 de ani, internat pe 26 iunie la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență Pitești și decedat a doua zi. Suferea și de alte afecțiuni, cum ar fi:HTA grad III, fibrilație arterială, infarct miocardic vechi, diabet zaharat, insuficiență renală cronică, obezitate.
Un alt bărbat, în vârstă de 82 de ani, a fost internat pe 25 iunie la Spitalul Județean de Urgență Pitești, secția Medicală II, apoi transferat la Spitalul Orășenesc Mioveni secția ATI, unde a decedat astăzi. Suferea de diabet zaharat și HTA.
Al treilea deces este în cazul unui argeșean de 68 de ani internat pe 16 iunie la Spitalul Municipal Câmpulung, secția Neurologie, și apoi transferat la secția ATI patru zile mai târziu. Bărbatul a decedat ieri. Suferea și de alte afecțiuni, cum ar fi: AVC-uri ischemice sechelare, tetrapareză spastică, fibrilație arterială, insuficiență renală, etilism cronic, polineuropatice alcoolică.