Atenţie la escrocherii! Se foloseau de numele Antena 3 Piteşti pentru a face rost de „clienţi”

De câteva săptămâni, în zona Trivale Mall, au reapărut „vânătorii” de modele. Aceştia conving trecătorii, în mod special părinţi cu copii, să achite o taxă pentru înscrierea copilului într-o bază de date în vederea apariţiei în reclame, filme sau show-uri TV.

Captivaţi de mirajul celebrităţii, foarte mulţi plătesc sumele cerute şi, în final, după ani în care nu îi contactează nimeni, îşi dau seama că au luat doar o mare ţeapă.

„Acum sunt în magazinul Trivale, la etajul 1. Îţi cer 150 lei pentru înscriere, apoi că trebuie să faci albume foto să fi ales, îţi mai cer încă 20 de milioane. Ca să facă cineva ceva trebuie să se adune mai multe persoane şi să depună plângere la poliţie să se ducă peste ei!”, relatează o persoană pe Facebook. Mai grav este că a început să se folosească de numele unor posturi tv foarte cunoscute pentru a da credibilitate activităţii lor. Astfel, săptămâna trecută, Antena 3 Piteşti i-a avertizat pe argeșeni de folosirea numelui lor în vederea unei escrocherii. 

„Antena 3 Pitești sesizează argeșenilor că în zona centrală a Piteștiului, în fața unui mare centru comercial, pot fi escrocați de agenți de teren ai unei firme de publicitate/models&casting pentru copii! În schimbul unor sume de bani, părinții primesc servicii și li se promit apariții ale copiilor fotografiați la TV, la posturile Antena Group, Antena 1, Antena 3 Pitești! Am primit sesizări de la piteșteni și am făcut sesizări la firma respectivă și la poliție! Nu avem nicio colaborare cu nicio firmă pe nicio activitate de acest fel! Nimeni nu are voie să folosească numele Antena 1 sau Antena 3! Feriți-vă de escrocherii și anunțați-ne orice încălcare a legii!”, este avertismentul transmis de postul Antena 3 Piteşti. 

Antena 3 sau Antena 1 nu face aşa ceva!

„Pe noi ne-a contactat un piteştean care ne-a anunţat că este folosit numele postului de către nişte agenţi ai unei firme de casting, ceva de genul. Nu au voie să ne folosească numele, brandul postului, deoarece Antena 3 sau Antena 1 nu face  aşa ceva. Acea firmă poate face o activitate admirabilă, însă folosirea numelui nostru pentru a câştiga încrederea este escrocherie. Am fost la ei şi au negat, dar nu vom lăsa lucrurile aşa. Am făcut deja sesizare la Poliţie. Nu este prima dată când vin la noi în oraş, reapar o dată la doi ani, iar în trecut au avut tupeul să îşi amenajeze studioul chiar în clădire cu noi şi eu, în lift, i-am auzit spunând că au legătură cu Antena. Avertizăm pe toată lumea să nu cadă în asemenea capcane, deoarece postul nostru nu efectuează asemenea servicii de casting!”, ne-a declarat producătorul general Antena 3 Piteşti, Cristina Munteanu. 

Comentariile şi sesizările referitor la aceste acţiuni de racolare sunt nenumărate pe Facebook şi în spaţiul public, însă, din păcate, sunt destui naivi care plătesc sumele cerute pentru iluzia unei apariţii într-un spot bine plătit. 

 

 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta