ATENŢIE! GER CUMPLIT! URMEAZĂ TEMPERATURI DE -20 DE GRADE CELSIUS ÎN TOATĂ ŢARA!

ATENŢIE! GER CUMPLIT! URMEAZĂ TEMPERATURI DE -20 DE GRADE CELSIUS!

 

În judeţul Argeş se anunţă de asemenea temperaturi foarte scăzute.

În Piteşti, sâmbată temperatura minimă va fi de -11 grade C , maxima de -5, în mare parte cerul va fi însorit . Duminică, temperaturile vor atinge o minimă de -11 şi o maximă de -8 grade C şi sunt prognozate ninsori. Luni, gerul îşi va intra în drepturi. Temperaturile vor scădea până la -22 de grade C, maxima fiind de -11. Aceste temperaturi vor persista şi în ziua de marţi, urmând ca de miercuri temperaturile să mai crească.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de vreme geroasă, valabilă în toată țara, până luni, 9 ianuarie.

În intervalul menţionat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea.

Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Meteorologii precizează că vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.

De asemenea, astăzi la ora 10:00 a intrat în vigoare o atenționare cod galben, valabilă până duminică la ora 22:00. Se vor semnala intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50...60 km/h şi, pe arii restrânse, 70...75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.

sursa: meteoromania.ro