Atenţie, constructori! 2018 a debutat cu licitaţii de 2 milioane de euro

Început promiţător de an pentru piaţa construcţiilor din judeţ. După un 2017 în care s-a investit foarte puţin în infrastructura locală de drumuri şi utilităţi, 2018 debutează cu proiecte importante şi bugete pe măsură, doar în prima săptămână de lucru fiind lansate licitaţii de peste 2 milioane de euro.

 Primăria Ştefăneşti dă startul investiţiilor din acest an cu un important proiect de modernizare a două drumuri locale: str. Oţeleşti şi str. Marcea. Investiţia are un buget generos, de peste 1 milion de euro (4.724.542,73 lei la care se adaugă şi TVA), contractul urmând să fie atribuit firmei care va propune cel mai scăzut preţ şi care va întruni toate criteriile de participare. Ofertele se depun până joi, 25 ianuarie.

Cu 2,77 milioane de lei plus TVA, Primăria Leordeni doreşte să contracteze servicii de proiectare şi execuţie pentru trei drumuri din localitate: DC87A (1575 m), strada Şcolii (340 m) şi DC70 (2432 m). Drumurile comunale care fac obiectul proiectului sunt în prezent balastate și din pământ amestecat cu pietriş, în stare avansată de degradare cu degradări specifice drumurilor cu îmbrăcăminți rutiere nemodernizate: gropi, făgășe, cedări locale, denivelări, ceea ce face ca traficul rutier în această zonă să se desfășoare cu mare greutate, mai ales în perioadele cu precipitații. Beneficiarul aşteaptă oferte până pe 22 ianuarie.

600.000 de lei (fără TVA) este bugetul pe care Primăria Budeasa este dispusă să îl aloce pentru reabilitarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale Budeasa Mare. Lucrările constau în înlocuirea acoperişului, a jgheaburilor şi a burlanelor, reabilitarea instalaţiei termice şi a celei electrice, înlocuirea centralei, instalaţii sanitare noi, amenajarea de trotuare. De asemenea, proiectul include extinderea şcolii cu o sală pentru servirea unei mese calde, dar şi refacerea gardului unităţii pe o lungime de 115 m. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este ultima zi a lunii ianuarie.

 La Ţiţeşti, administraţia locală are în proiect construirea de şanţuri betonate şi podeţe de acces la proprietăţi pe mai multe sectoare de drum, pentru care pune la bătaie 1,71 milioane lei (valoare estimată fără TVA). Conform documentaţiei, proiectul vizează asigurarea scurgerii apelor pluviale prin execuţia de acostamente consolidate, şanţuri sau rigole pereate, trotuare cu îmbrăcăminte din beton asfaltic şi podeţe, ultima zi în care firmele de construcţii mai pot depune dosarele de participare la licitaţie fiind 29 ianuarie.