Atenționare! Cod portocaliu în zona de nord a Argeșului!

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Codul portocaliu este valabil până la noapte, după care tot teritoriul va rămâne sub cod galben. 

În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

CITEȘTE ȘI ... Bărbat încarcerat. Găsit într-o mașină și dus la penitenciar


Avertizarea de cod galben, valabilă pentru toată țara și anunțată inițial până luni dimineața, a fost prelungită până marți dimineața la ora 10.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce
se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.


”Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, ISU Argeș a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență în vederea luării măsurilor ce se impun în această perioadă.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns pompierii din cadrul ISU Argeș sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență.”, este mesajul ISU Argeș.