Atenție! Vreme rea în toată țara

Astăzi Administrația Națională de Meteorologie(AMN)a emis o informare de vânt puternic la nivelul întregii țări. Precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare în unele regiuni, în special în zona montană. Avertizarea este valabilă până vineri după-amiază.


În intervalul 15 martie, ora 23:00 - 17 martie, ora 15:00, vor fi precipitații sub formă de ninsoare la munte și, mai ales în cursul zilei de joi(16 martie) și în noaptea de joi spre vineri(16/17 martie), se va depune un strat de zăpadă, mai ales în zona Carpaților Meridionali și Orientali.


Temporar, vântul va avea intensificări cu viteza de peste 60-70 km/h, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 80-90km/h, viscolind și spulberând zăpada.
Prognoza relevă,de asemenea, vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteza de 50-50 km/h și in restul teritoriului, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale.
În noaptea de jo spre vineri, precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în estul și sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restrânse în Moldova și izolat în Muntenia.