ATENȚIE! Vânt puternic în Argeș și alte județe din țară

Meteorologii au emis marți dimineața noi atenționări de cod galben de vânt puternic și ninsoare pentru 11 județe din zona Moldovei și a Munteniei, valabile până la ora 11:00.
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până la ora 11:00, în județele Ilfov, Teleorman, Prahova, Argeș, Dâmbovița și Giurgiu se vor semnala ninsori moderate însoțite de vânt cu viteză la rafală de 40 — 50 km/h, ceea ce determină local diminuarea vizibilității.
Ninge în centrul, dar mai ales în zona de sud a țării (în județele Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București), iar traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă.
Atenție în primul rând pe autostrăzi!
Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea, cu intensificări ale vântului, ninsori viscolite mai ales la munte, emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 12 decembrie, ora 16.00 — 13 decembrie, ora 14.00, polițiștii le recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers, să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor. Atenționăm, de asemenea, că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.