ATENȚIE! Unde vă trimiteți copiii în tabere!?

Dacă a început vacanța firește că s-a dat startul la taberele de vară. Ministerului Tineretului şi Sportului a publicat pe site-ul www.mts.ro un document prin care arată că România sunt funcţionale 62 de centre de agrement pentru pentru elevi şi studenţi cu 6.047 de locuri. Pentru acesta vara, ministerul a alocat aproape 1.800.000 de lei pentru organizarea de tabere naţionale şi tematice la care vor participa 5588 de copii.

Însă mare grijă în ce tabere vă trimiteți copiii pentru că nu toate centre de agrement își mai pot primi elevi ca odinioară. Pentru multe astfel de centre nu s-au găsit bani suficienți pentru a fi renovate, cum ar fi cele din vestul țării care țin lacătul pe ușă.

Pe litoral mai sunt deschise doar trei dintre cele zece tabere școlare care până acum zeci ani găzduiau mii de elevi din toată țara. Peste numai o săptămână centrele de agrement din Eforie Sud, Eforie Nord și 2 mai vor primi prima serie de elevi dornici să se bucure de soare și de apa mării. Deși an de an, aceste tabere sunt pline cu elevi care vin prin programele organizate de Ministerul Tineretului și Sportului, investițiile nu sunt o prioritate pentru autorități. De aproximativ trei ani nu s-a mai investit nimic pentru modernizarea lor, ci numai pentru igienizarea camerelor. Tabăra din stațiunea Eforie Sud este cea mai modernă din zona litoralului.

Potrivit Digi24, Nicu Ghindici, administrator Complexul de Agrement "New Paradise" din Eforie Sud, a declarat: „Avem un tarif de 77 de lei pe zi de persoană, din care 35 costă masa, 42 cazarea. Prima serie soseşte pe data de 3, în jur de 250 de copii din Bucureşti, Argeş, Cluj.”

În Argeș funcționează doar două centrele de agrement, cel de la Nucșoara și cel de la Corbeni.