ATENȚIE! Un piteștean a ajuns la spital de la o mușcătură de păianjen!

Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, pe numărul de urgență 112, a fost solicitat un echipaj SMURD pentru a veni în ajutorul unui tânăr muscat de o insectă. Este vorba despre un păianjen.
Echipajul SMURD de la Detașamentul de Pompierii din Pitești a intervenit pe strada I.C. Brătianu, unde pacientul, în vârstă de 29 de ani, a primit îngrijiri medicale. Pentru siguranța sa, bărbatul a fost transportat la spital, unde a fost ținut sub observație.

CITEȘTE ȘI ... Doliu la Clemans! Angajații pleacă să își ia adio de la Adrian! Tânărul își cumpărase casă la Băbana săptămâna trecută

Muscatura de paianjen poate fi periculoasa mai ales in cazul celor care sunt alergici la venin, pentru ca poate aparea socul anafilactic.


In general, simptomele muscaturilor constau in:
-eritemul si tumefierea zonei afectate;
-dureri locale si dureri abdominale;
-alterarea starii generale si instalarea somnolentei;
-o usoara dispnee.
Copiii, batranii si persoanele bolnav pot resimti mai acut simptomele. 

CITEȘTE ȘI ... DEMENTA DIN VALURI! Mesaje de furie și silă! Și-a dus copilul spre înec, a cauzat moartea unui tânăr și a plecat senină!

Muscatura de paianjen veninos trebuie tratata cu atentie, insa cel mai bine este sa o previi. In acest scop, nu te aventura in zonele in care traiesc arahnide, iar daca acest lucru este necesar, fii intotdeauna cu bagare de seama. De asemenea, pastreaza intotdeauna curatenia in locuinta, chiar si in spatele obiectelor de mobilier, unde se pot ascunde paianjeni.

Cum se trateaza muscatura de paianjen


Daca te confrunti cu o asemenea problema, in primul rand, nu trebuie sa intri in panica. Incearca sa identifici tipul de paianjen care te-a muscat. Apoi, curata zona afectata cu apa si sapun si foloseste cuburi de gheata, pentru a impiedica tumefierea zonei si pentru a diminua senzatia de durere.
Daca muscatura este pe unul dintre membre, aplica un bandaj si tine mana sau piciorul cat mai ridicat pe orizontala, astfel inflamatia sa nu evolueze.


Pe langa toate acestea, este indicat sa iei o aspirina sau un paracetamol o data la sase ore.
In cazul in care observi ca simptomele se agraveaza in urmatoarele 24 de ore, apeleaza de urgenta la un medic. De asemenea, trebuie sa te prezinti la camera de garda daca in primele minute de dupa provocarea leziunii apar semnele unui soc anafilactic, care constau in frisoane, scaderea presiunii arteriale si ingreunarea respiratiei.