Atenție, turiști! E risc mare de avalanșe în munţii Făgăraş

Meteorologii avertizează că este risc mare de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, în zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţ, de 165 de centimetri, transmite Agerpres.

CITEȘTE ȘI ... Drumul care face legătura între Poiana Lacului, Cotmeana și Cocu va fi asfaltat

Dacă la altitudinea mai mare de 1.800 de metri, în masivul Făgăraş, riscul de avalanşă este mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, sub această înălţime, riscul este mai mic, de gradul trei.

„Principalele riscuri sunt reprezentate de stratul instabil de zăpadă din partea superioară a stratului, format prin acumulări din episoadele recente de ninsori. Regăsim în altitudine şi numeroase plăci de vânt, în special pe versanţii sudici, sud-estici şi sud-vestici. La supraîncărcări oricât de mici, dar izolat şi spontan, declanşarea avalanşelor este probabilă. În zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, avalanşele pot antrena un volum însemnat de zăpadă”, se arată în buletinul nivometeorologic valabil până luni, la ora 20,00.

CITEȘTE ȘI ... Descoperă CV-ul noului prefect! Doctor în Științele Educației aflat la prima experiență politică!

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Turiştii pot urca cu maşina pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde se poate urca doar folosind transportul pe cablu, atunci când vremea este bună.


Sursa:g4media.ro