ATENȚIE ȘOFERI! Lucrări pe DN73 - Live trafic!

În perioada următoare, autoritățile au anunțat noi lucrări de amenajare a tronsonului Câmpulung - Brașov.
Lucrările vizează o îmbunătățire a drumului, vizat fiind sectorul dintre Câmpulung și limita cu județul Brașov.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEȘ! Accident la trecerea de pietoni - taxi implicat


Încă de zilele trecute, lucrările au fost demarate în zona Mateiaș, fiind decopertate marginile carosabilului.
De asemenea, între zonele Mateiaș și Rucăr au fost executate marcaje specifice lucrărilor pe axul median al drumului.


Live trafic!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca, la aceasta ora (6:30), din cauza zapezii si a viscolului, traficul rutier este întrerupt pe DN24D Grivita (judetul Vaslui) - Cuca (judetul Galati). Pe acelasi drum national, între localitatile Cuca si Vânatori (judetul Galati), se circula îngreunat, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.


Pâna în data de 27 aprilie 2017, pe tronsonul kilometric 106 + 500 de metri (Drajna Noua, jud. Calara?i) — 111 + 600 de metri (Perișoru, jud. Calarași) al autostrazii A2 București — Constanța, se vor executa lucrari de asfaltare. Circulația va fi deviata de pe sensul de mers catre litoral pe sensul catre Capitala.

În judetul Teleorman, din cauza lucrarilor care se executa pe DN6(E70) la podul de peste râul Vedea, la intrarea în municipiul Alexandria dinspre Bucuresti, circulatia se desfasoara alternativ, semaforizat. Mai ales la sfârsit de saptamâna, când traficul rutier este intens, este de asteptat ca în zona respectiva sa se formeze coloane de autovehicule. Pentru fluidizarea circulatiei, pot fi folosite urmatoarele rute ocolitoare:

— pentru zona Zimnicea: DJ506 Vitanesti — Beiu, DN51 Smârdioasa — Zimnicea;

— pentru zona Turnu Magurele: VO6F (spre Rosiorii de Vede) — DN6 Buzescu — Nanov — DN52 — Turnu Magurele.

Pâna în data de 1 iulie 2017, în judetul Suceava, pe DN17 Gura Humorului — Câmpulung Moldovenesc, în zona localitații Frasin, pe tronsonul kilometric 211+630 — 212+630, se vor executa lucrari de modernizare a rețelei de canalizare. Din acest motiv, circulația rutiera se va desfașura ușor îngreunat, pe jumatate de cale.

În județul Buzau, pe DN10 Buzau — Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona Siriu, din cauza surparii acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedarii unui zid de sprijin, a fost impusa restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. Anterior, din cauza lucrarilor care se executa la viaductul Stânca Teherau, între kilometrii 85+534 și 86+948 era restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzau — Ploiesti, DN1A Ploiesti — Cheia — Sacele, DN1 Sacele — Brasov.

Tot în judetul Buzau, din cauza surparii care s-a produs în centrul municipiului Râmnicu Sarat (în data de 23 februarie) într-o parcare situata lânga DN2(E85) Focsani — Buzau, traficul rutier se desfasoara, deocamdata, astfel:

—pe sensul de mers Focsani — Buzau, autovehiculele sunt deviate pe strazile Dorobanti si Digului;

—dinspre Buzau catre Focsani, autovehiculele circula pe DN2, pe benzile aferente sensului de mers Focsani — Buzau (pe sensul opus).

În judetul Constanta, în perioada 1 martie — 27 aprilie 2017, în vederea finalizarii lucrarilor, circulatia rutiera pe podul de la Agigea (situat pe DN39, km 8+988) se va desfasura pe câte o banda, în ambele directii (pe calea de rulare aferenta sensului de mers Constanta — Mangalia), viteza de deplasare va fi restrictionata la 50 km/h, iar pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone se va impune pastrarea unei distante de cel putin 80 de metri între acestea (conform indicatoarelor rutiere amplasate). În cazul în care în zona de lucru se vor forma coloane de autovehicule, amintim ca poate fi folosita ruta ocolitoare care trece pe noul pod peste Canalul Dunare-Marea Neagra: nod rutier A4 (intersectie cu DN39, Agigea) — A4 (intrare port Constanta-Sud) — podul nou peste Canalul Dunare-Marea Neagra — bretea de acces la DN39A — DN39A — intersectie cu DN39 — DN39 Eforie-Nord — Mangalia.

În judetul Olt este restrictionata circulația autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN64 Ganeasa — Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradari aparute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Ganeasa). Traficul greu se desfasoara deviat, pe urmatoarea ruta ocolitoare: DN65 Ganeasa—Salcia, DJ677 Salcia—Pleșoiu (DN64).

Pe DN73C, în județele Argeș si Vâlcea, din cauza unor alunecari de teren, pe tronsonul Curtea de Arges — Burlusi, între kilometrii 46 și 56, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burlusi — Piatra, între kilometrii 56 si 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 12,5 tone (care circula dinspre si catre Curtea de Arges) este DN73C Burlusi — DJ 678A — DN7 (Dedulesti).

În judetul Mures, pe DN13 Sighisoara — Târgu Mures, între localitatile Balauseri si Gaiesti (km 149+200 — 149+360), se executa lucrari de consolidare a terasamentului, iar circulatia se desfasoara semaforizat. În zilele cu trafic intens este posibil sa se formeze coloane de autovehicule.

Pe DN13C, pe sectorul Vânatori (judetul Mures) — Cristuru Secuiesc (judetul Harghita), este restrictionata circula?ia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone, din cauza unui podet avariat de o viitura.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitura, în judetul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) este restrictionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldovitei — Ciumârna (între kilometrii 23 si 27).

Restrictii pentru traficul greu exista si în judetul Vrancea, pe drumurile nationale secundare DN2M (Andreiasu de Jos — 7,5 tone) si DN2N (Chiojnedeni — Vintileasca — 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecarilor de teren.

DN7C-Transfagarasan, este închis pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judetul Arges) — Bâlea-Cascada (km 130+800, judetul Sibiu) — pâna în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în functie de starea zapezii si conditiile meteo.

DN67C-Transalpina, ramâne închis pe tronsonul Rânca (km 34+800, judetul Gorj) — Sugag (km 79+200, judetul Alba), pâna în data de 30 aprilie 2017, cu posibilitate de prelungire, în functie de starea zapezii si conditiile meteo.

Sursa: Agerpres.ro