Atenție! Sirop de tuse pentru copii- RETRAS din farmacii! Întrerupeți imediat tratamentul!

Un sirop folosit împotriva tusei, mai ales de copii, a fost retras de la vânzare. Este vorba despre Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal. Potrivit Digi 24, Agenţia naţională pentru medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizaţia de punere pe piaţă, după ce studiile făcute în ultimul an au arătat că substanţa activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace.

În Franţa, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite. Totodată, farmaciile din România au primit o notificare care prevede oprirea de la comercializare a acestui medicament. Cei care folosesc acest tratament trebuie să îl întrerupă imediat și să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere. În țara noastră mai există și un alt preparat cu fenspirid (Epistat de la Gedeon Richter).

Autorităţile franceze le-au informat pe cele europene, care vor investiga situaţia ca să formuleze un răspuns unitar pentru întregul continent.

 

 

Foto descriptiv