ATENȚIE! Se fură animalele de pe câmp și din gospodării

Un bărbat de 36 de ani, din județul Argeș, a fost victima unor hoți din județul Dâmbovița. Tinerii, în vârstă de 23 și 28 de ani, au profitat de neatenția bărbatului și i-au furat mai multe oi aflate la păscut pe un câmp din comuna Băleni.
Polițiștii i-au identificat pe cei doi și vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

CITEȘTE ȘI ... TRAFIC DE ANIMALE FĂRĂ DOCUMENTE!


Totodată, poliția trage un semnal de alarmă și vine în sprijinul cetățenilor cu o serie de sfaturi pentru prevenirea furtului de animale:

 Pe cât posibil, în timpul nopții, asigurați iluminatul zonelor unde lăsați animalele.

⇒ Pe parcursul nopții sau chiar și ziua, îndeosebi în situația în care plecați de la domiciliu, asigurați cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) ușile grajdurilor sau anexelor gospodărești unde țineți animale.

⇒ Animalele lăsate nesupravegheate pe pășuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă ușoară pentru hoți. Nu le creați această posibilitate !

⇒ Evitați amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale la distanțe mari de locuință sau în locuri izolate, fără să asigurați paza acestora.

⇒ Nu permiteți accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanți sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau produse agricole.

⇒ Dacă v-ați hotărât să vindeți animale, nu le oferiți în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasați banii în momentul vânzării.

⇒ Când plecați de acasă, rugați vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea și locuința.

⇒ Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri.