Atenție, piteștenii! Primăria nu mai eliberează certificate de deces în ziua de ...

Odată cu inaugurarea locaţiei în care funcţionează Casa Căsătoriilor, au intervenit şi modificări în cadrul programului.

Astfel, dacă vreme de peste 20 de ani, în weekend această instituţie beneficia de permanenţă, un angajat al serviciului de stare civilă din cadrul Primăriei Piteşti fiind disponibil pentru urgenţe, de câteva săptămâni acest lucru nu se mai întâmplă.

Astfel, certificatele de stare civilă nu se mai eliberează decât de luni până vineri, ora 13.30, când se termină programul de lucru. Dacă în cazul certificatelor de naştere acestea nu reprezintă o urgenţă, în cazul unui piteştean care moare în weekend  familia trebuie să aştepte până luni ca să intre în posesia certificatului de deces şi, implicit, să îşi îngroape mortul, fără actul eliberat de Starea Civilă de la primărie neputând fi efectuate procedurile creştineşti de înhumare.

„Este, într-adevăr, o problemă, dar legislaţia nu ne mai permite să avem un om acolo duminica” - susţine primarul Cornel Ionică, adăugând că totuşi municipalitatea caută soluţii pentru ca, în cazurile de urgenţă, să poată elibera acte de stare civilă.