ATENȚIE PITEȘTENI! Taxa unei parcări - dublată

În urmă cu o lună, vă aduceam la cunoştinţă că municipalitatea vrea să crească preţul unei ore de parcare la nivelul municipiului Pitești, de la 1 leu la 2 lei, iar pentru a facilita acest demers, primăria i-a trimis deja pe angajaţii SPEP să-i amendeze pe toți cei care nu catadicsesc să plătească taxa de parcare, într-un proces anevoios de disciplinare a posesorilor de automobile.
În aceeași linie, începând cu data de 1 iunie 2017, conducerea Primăriei a hotărât dublarea taxei pentru parcarea supraterană de la Mavrodolu.

Această decizie a fost luată în urma solicitărilor Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, prin care se propune modificarea tarifelor pentru utilizarea parcării supraterane bloc E3a, E3B, E3c, (Mavrodolu). Solicitările au la bază faptul că tarifele utilizate în prezent, respectiv 1 leu/oră/autoturism și 4 lei/zi/autoturism au fost stabilite la nivelul anului 2006 și nu mai acoperă de mult costurile de gestionare a parcării supraterane. În justificarea propunerilor de majorare se precizează faptul că - de la aprobarea tarifelor existente, acum 11 ani - au crescut costurile cu serviciile de salubritate, energie electrică, costurile de reparații, de amenajare, de marcare, precum și costurile cu personalul propriu. De asemenea, există un program de investiții în care este prevăzută suma de 7 miliarde lei vechi pentru lucrări obligatorii care trebuie executate la parcarea supraterană în vederea autorizării ISU.
Având în vedere toate acestea, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului propune modificarea tarifelor după cum urmează: 2 lei/oră/autoturism, 250 lei/autoturism - abonament trimestrial, 500 lei/autoturism - abonament semestrial, 1.000 lei/autoturism - abonament anual, 200 lei/autoturism - abonament trimestrial riveran, 400 lei/autoturism - abonament semestrial riveran şi 800 lei/autoturism - abonament anual riveran.

Sursa: Săptămânalul Ancheta