ATENȚIE PITEȘTENI! 30.000 dintre dumneavoastră figurați cu gunoiul neplătit!

Una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă la acest moment municipalitatea piteşteană este aceea a numărului mare de datornici la plata gunoiului, societatea responsabilă cu strângerea deşeurilor menajere confruntându-se cu mari probleme. 

CITEȘTE ȘI ... Bătrân blocat în casă - Era beat!


Astfel, la acest moment, potrivit datelor oficiale, mai mult de 30.000 de piteşteni nu apar ca având plătită taxa de 8,7 lei /lună, ceea ce duce la neîncasări de peste 50.000 de euro. Pentru a rezolva cât de cât problema, conducerea administraţiei locale a luat la puricat asociaţiile de locatari pentru a vedea ce se întâmplă cu banii pentru gunoi, în condițiile în care această taxă este prinsă în totalul cheltuielilor de întreținere solicitate de la proprietari, iar foarte multe apartamente figurează cu întreţinerea plătită la zi.

CITEȘTE ȘI ... Uzina Dacia-Renault din Maroc - pericol pentru Uzina Dacia de la Mioveni? „pe termen lung, numărul de angajaţi...”


La acest moment, mai mulţi administratori de bloc sunt în vizor, municipalitatea evaluând posibilitatea de a le retrage atestatele. „Administratorii au obligaţia de a colecta inclusiv banii pentru gunoi. Nimic nu este mai necivilizat decât să nu ţi se ridice gunoiul. La acest moment, vrem să identificăm dacă problemele sunt la cetățeni sau la administratori. Vom verifica la sânge situația asociațiilor, iar dacă au făcut vreo abatere, dacă nu-şi fac datoria sau nu respectă prevederile, le vom retrage atestatele”, a anunțat primarul Cornel Ionică.


Sursa: Saptamanalul Ancheta