Bătute și jefuite! Vezi cum își alegeau victimele tâlharii arestați

UPDATE:

Din dorința de a le fura gențile, doi tineri au atacat șase persoane în doar trei zile. În cazul a patru dintre acestea, toate femei, au reușit, prejudiciul total, susțin anchetatorii, fiind de 2000 de lei. Două dintre victime, o femeie și un bărbat, s-au luptat cu tâlharii și au reușit să nu rămână fără bunuri. Una dintre persoane a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale din cauza rănilor provocate de atacatori.

Polițiștii au reușit să îi prindă pe tâlhari. I-au reținut pentru 24 de ore, iar astăzi au fost emise pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru urmatoarele 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, cei doi tâlhari, recidiviști, au acționat în Pitești, în cartierele: Craiovei, Centru, Frații Golești, Exercițiu și Nord. Cei doi ieșeau la "vânătoare" de genți în special după lăsarea întunericului, iar zonele în care acționau erau dosnice și slab iluminate. Tâlharii incercau, de asemenea, ca în zonele respective sa nu fie montate camere de supraveghere. Acționau doar împreună: unul stătea de șase, iar celălalt ataca victima, întotdeauna neînsoțită, lovind-o cu pumnii și picioarele, îndeosebi în zona capului. 

Ancheta in acest caz continuă. Pentru a evita astfel de incidente, oamenii legii atrag atenția tuturor cetățenilor să încerce pe cât posibil sa nu se deplaseze noaptea, neînsoțiți, prin zone slab iluminate. De asemenea, este recomandat sa evite să se deplaseze cu bunuri de valoare la vedere. 

UPDATE:

Cei doi tineri care au tâlhărit patru argeseni in doar trei zile și au atacat alte două persoane rămân în spatele gratiilor pentru 30 de zile. Asta a decis instanța de judecată, astăzi.

UPDATE:

### A fost reținut și cel de-al doilea tânăr acuzat de tâlhărie.

Reamintim că cei doi tineri care își vor petrece noaptea în arestul IPJ Argeș sunt recidiviști. Potrivit anchetatorilor, ei au comis același gen de fapte și in trecut. De această dată, ei sunt acuzați că au tâlhărit 4 persoane, în doar trei zile. De asemenea, în același interval de timp, cei doi au încercat să mai fure alte două genti, dar victimele au reușit să se opună.

UPDATE:

Polițiștii au reușit să-i prindă pe cei care au tâlhărit patru persoane in doar câteva zile. Cei doi sunt cercetați și pentru alte două tentative de tâlhărie. Este vorba de 
doi tineri, de 21, respectiv 27 de ani, din Ștefănești și Rătești, ce au fost adusi pentru audieri la sediul Politiei Municipiului Pitesti. "Acestia sunt banuiti ca in perioada 8- 10 octombrie a.c. ar fi deposedat prin violenta 4 persoane, de genti, pe raza municipiului Pitesti. De asemenea, din cercetari, politistii au stabilit ca aceiasi tineri ar fi incercat sa mai deposedeze, prin violenta, inca 2 persoane, de genti", se arată intr-un comunicat emis de IPJ Argeș.

Din datele strânse în urma cercetărilor până în acest moment reiese că tâlhăriile și cele două tentative au fost comise în doar trei zile.

Unul dintre ei a fost reținut pentru 24 de ore, iar celălalt este încă la audieri.

În ultimele 10 zile, cel puțin 4 persoane au fost tâlhărite. Victimele, ce au căzut pradă infratorilor în plină stradă, la Pitești, au sesizat Poliția Argeș și spera ca aceștia să fie prinși și pedepsiți.

### Agresorii acționau noaptea și vânau doar gențile victimelor

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, toate cele 4 tâlhării au fost comise după lăsarea întunericului. Agresorii, posibil aceiași, acționau la întâmplare, având același mod de operare: prin smulgere. Se pare că niciuna din cele patru victime nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Tâlharii le vânau doar gențile. Acționau în zone slab iluminate, nu își selectau victimele, dovada este și faptul că prejudiciul, în cazul celor patru, nu este unul foarte mare, dar alegeau întotdeauna persoane neînsoțite. 

În baza celor patru plângeri, polițiștii desfășoară cercetări. A fost întocmit un cerc de suspecți cu privire la făptași. Vom reveni cu detalii! 

### Pentru a nu cădea pradă tâlharilor, evitați să circulați noaptea prin zone neiluminate, mai ales dacă sunteți neînsoțiți. De asemenea, încercați să nu aveți bunuri de valoare la vedere.